Mere end 150 år har været dedikeret til produktion af portvin, med al den viden, der er gået fra generation til generation. Niepoort -kælderne i Vila Nova de Gaia er et magisk rum, hvor portvine ældes med andre tiders hastighed; hvor gode traditioner fastholdes, hvor fade, flasker og demijohns ledsages en efter en, så det endelige resultat altid er god.
Femte generation: Eduard Dirk Niepoort og Verena Niepoort. Dirk har drevet virksomheden siden Eduard Rudolph Niepoorts formelle pensionering i 2005. Dirk, født i 1964, opdagede vinens verden under sine studier i Schweiz. I 1987 sluttede Dirk sig til sin far, Rolf Niepoort, i familie virksomheden og blev udfordret til at innovere og samtidig bevare gode traditioner. Det første vigtige trin var anskaffelsen af sine egne vinmarker: Quinta de Napoli og Quinta do Carril i Cima Corgo, en region, der traditionelt producerer de bedste portvine.
15 hektar vinstokke blev genplantet, og 10 hektar 60-årige vinstokke blev omhyggeligt vedligeholdt. At eje godser og vinmarker i Douro var et vigtigt skridt i produktionen af portvin. Og i oprettelsen af de første ikke-befæstede Niepoort-vine. Dirks passion for vine, den ydmyge respekt og nysgerrighed for Douro terroir har defineret Niepoorts ånd i de sidste to årtier og er en konstant inspiration for teamet. Dirks søster Verena sluttede sig til virksomheden som administrerende direktør i 2005.